College nieuws

nieuws en nieuwtjes

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) stelt een vereenvoudigde benadering van de voedselveiligheid voor kleine detailhandelszaken, zoals supermarkten, slagers en bakkers voor. De aanpak omvat richtlijnen over hoe de meest relevante biologische, chemische en fysische gevaren in elk stadium van het voedsel productieproces geïdentificeerd moeten worden, de activiteiten of praktijken

Lees meer ...

Het federaal voedselagentschap FAVV van België houdt onvoldoende toezicht op één van de belangrijke instrumenten in het streven naar een veilige voedselketen: het systeem van autocontrole bij bedrijven. Dat zegt de Belgische Rekenkamer (Rekenhof).

De verantwoordelijkheid voor een veilige voedselketen ligt in de eerste plaats bij de landbouwers, producenten, handelaars

Lees meer ...

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat bekijken of het voedingssupplement rode gist rijst moet worden geregistreerd als geneesmiddel, omdat het dezelfde werking heeft als cholesterolverlagende medicijnen. Dit meldt consumentenprogramma Radar.

Drogisterij

Op dit moment is rode gist rijst gewoon verkrijgbaar in drogisterijen en natuurvoedingswinkels, en zonder recept af te

Lees meer ...

uitwisseling met Heidelberg weer groot succes

De foto hierboven geeft mooi de sfeer aan waarin ons bezoek aan de Duitse collega's in Kreis Neckar-Rhein in de omgeving van Heidelberg plaatsvond. Gemoedelijk, feestelijk, goed eten en drinken en met een mooie mengelmoes van collega's en interesses.

Van Duitse kant waren collega's gekomen uit de Kreis Düsseldorf, Winterberg (Sauerland),

Lees meer ...

Coimbra Health School te gast in Amsterdam

Donderdag 2 februari waren zij te gast bij Het College.

Geen "saaie" lezing of presentatie dit keer, maar de straat op in Amsterdam. Verzamelen bij het Centraal Station en meteen het vernieuwde station, de haven en de nieuwste atractie, de A’DAM Toren, bekeken. Daarna via de kop van de Zeedijk (langs 't aepjen) naar mini-brouwerij

Lees meer ...

Het ontbreekt de vleesindustrie nog steeds aan voldoende ethisch besef, zegt Harry Paul, voormalig inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daardoor bestaat een risico op nieuwe voedselschandalen. Een paar jaar na de schandalen met onder meer paardenvlees, vlees met sporen van ontlasting en het overmatig gebruik van verboden antibiotica

Lees meer ...