College nieuws

nieuws en nieuwtjes

In Spanje is de Nederlander Jan Fasen aangehouden voor fraude met vlees.

De beruchte Nederlandse vleeshandelaar, zou relatief kort na zijn veroordeling voor fraude met paardenvlees in Nederland, opnieuw een enorm netwerk in illegaal paardenvlees hebben weten op te bouwen. Dit verklaarden de Spaanse autoriteiten bij zijn arrestatie.

De Brabander

Lees meer ...

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) stelt een vereenvoudigde benadering van de voedselveiligheid voor kleine detailhandelszaken, zoals supermarkten, slagers en bakkers voor. De aanpak omvat richtlijnen over hoe de meest relevante biologische, chemische en fysische gevaren in elk stadium van het voedsel productieproces geïdentificeerd moeten worden, de activiteiten of praktijken

Lees meer ...

Het federaal voedselagentschap FAVV van België houdt onvoldoende toezicht op één van de belangrijke instrumenten in het streven naar een veilige voedselketen: het systeem van autocontrole bij bedrijven. Dat zegt de Belgische Rekenkamer (Rekenhof).

De verantwoordelijkheid voor een veilige voedselketen ligt in de eerste plaats bij de landbouwers, producenten, handelaars

Lees meer ...

uitwisseling met Heidelberg weer groot succes

De foto hierboven geeft mooi de sfeer aan waarin ons bezoek aan de Duitse collega's in Kreis Neckar-Rhein in de omgeving van Heidelberg plaatsvond. Gemoedelijk, feestelijk, goed eten en drinken en met een mooie mengelmoes van collega's en interesses.

Van Duitse kant waren collega's gekomen uit de Kreis Düsseldorf, Winterberg (Sauerland),

Lees meer ...